La història de la Tarragona republicana de la dècada de 1930 va travessar l’Atlàntic de la mà de l’alcalde Joaquim Fort i Gibert. El batlle republicà es va exiliar després de la Guerra Civil a Xile i des d’allà va transmetre l’essència mediterrània. Els seus fills, Roser i Pedro Fort Aguilera, han passat per Tarragona Ràdio aprofitant la presentació aquest dimecres sobre el què va ser l’alcalde de la ciutat.
Els seus fills han reconegut que la nova publicació, una obra de Cristian Ferrer i Guillem Puig, guanyadors de la Beca d’Estudis Històrics President Tarradellas 2022, els hi ha permès saber més informació i històries que no coneixien del seu pare. L’alcalde va marxar d’una dictadura per trobar-se, anys després, amb una altra a Xile. La seva filla ha recordat que la protegia de la part política i que per aquest motiu la va enfocar en l’esport. Fort Aguilera ha destacat l’amor i la passió que tenia el seu pare per Tarragona i per tot el que estava relacionat amb el mar.
El seu fill Pedro ha explicat que l’alcalde no parlava molt dels càrrecs polítics que havia tingut a Espanya perquè no li agradava sentir-se important. Ha confessat que Fort se sentia trist en recordar el conflicte que havia viscut país.
Els fills de l’alcalde han remarcat la importància d’aquest tipus de publicacions per rescatar la història de diferents personatges.
El Centre Cultural Antic Ajuntament acull aquest dimecres a les 19 hores la presentació del llibre.
Més notícies:
- Tarragona Ràdio triomfa al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb el pòdcast «El seu nom era Georg»
- El grup Trèvol en concert la Capsa de Música
- Laura Rovira i el seu apocalipsis zombi
- Dani Vidal sobre el preu de les entrades del Barça: ‘No té sentit allunyar als aficionats dels camps de futbol’
- Martí Gironell “descobreix” el Tresor de Montserrat