El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls ha tancat la temporada d’enguany amb una producció de més de 18 milions de cebes. Es tracta d’una xifra “lleugerament inferior” a les previsions fetes al començament de la campanya quan es van proposar arribar als vint milions.
Segons el president de l’entitat, Dalmaci Clofent, l’excés de calor tant a l’estiu com a principis de tardor va afectar els conreus, ja que els calçots no es van grillar en el moment adequat i això va desajustar les entregues al mercat. “La qualitat del producte, però, ha estat excel·lent”, ha afirmat Clofent. Pel que fa als preus, ha explicat que s’han mantingut i, fins i tot, han augmentat una mica en alguns moments de la campanya.
La IGP ha celebrat aquest divendres l’acte oficial de final de temporada al Pla de Santa Maria, en el qual hi ha assistit la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i la d’Igualtat i Feminismes Tània Verge Mestre. Els assistents també han participat en un vol captiu amb el globus aerostàtic corporatiu de la Federació Catalana DOP-IGP i en un tast de calçots en alçada, així com a un col·loqui sobre la dona pagesa, el món del calçot i el relleu generacional.
Més notícies:
- La pluja no atura la 3a edició de la Tarraco Health Race 2024
- Prop de 700 persones reclamen a Tarragona una rebaixa dels preus de l’habitatge de lloguer
- Un motorista, ferit greu després d’un xoc amb un cotxe a la N-340 a Tarragona
- Tarragona Ràdio triomfa al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb el pòdcast «El seu nom era Georg»
- El grup Trèvol en concert la Capsa de Música