Els restauradors tarragonins fan balanç positiu d’aquests dies de nadal que van començar amb els sopars d’empresa i han seguit amb reserves durant les festes. Són pocs els establiments que obriran la nit de cap d’any però els que ho facin hauran de penjar el cartell de complet.
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat admet que fer sopars amb les campanades la nit de cap d’any comporta una feina complicada de logística i una inversió extra en personal.
És per això que el president de l’entitat, Javier Escribano té clar que els restaurants optaran per tancar el 31 de desembre a la nit i obrir per dinar el migdia del primer dia de l’any.
Escribano diu que a molts establiments no els surt rendible la despesa laboral que suposa servir sopars aquest dimarts. A més, s’han de fer menús especials amb una logística que resulta complicada pel que fa a l’abastiment de productes. Tot plegat dispara preus i molts clients prefereixen quedar-se a casa.
Els restauradors tarragonins expliquen que els negocis de restauració funcionen cada vegada millor al desembre. Una tendència que els permet sobreviure el gener, sempre costeruts.