La manca de gel és puntual i no hi haurà desabastiment d’altres productes. De fet, la situació està motivada per la pujada del preu de l’energia i per la nebulosa que encara afecta els mercats fruit de la pandèmia i pels efectes de la guerra.

A les instal·lacions de Makro de Tarragona es treballa a un ritme frenètic. L’empresa, que distribueix al majorista, eminentment restauradors, afirma que ja estan funcionant com abans de la desfeta sanitària. Això sí, no s’escapen dels problemes que acusa el sector de manera generalitzada i que ara tenen com a protagonista el gel. Pràcticament no hi ha paquets de glaçons, ni sencers ni en picat. Els proveïdors locals no donen a l’abast i ja se n’està portant del nord d’Europa, amb l’augment de cost que això comporta.

Fernando Palacio, director de Makro a Tarragona, ha explicat a Tarragona Ràdio que el factor clau que està provocant la manca d’aquest producte és bàsicament el preu de la llum. Enguany, l’elevat preu de l’energia ha fet que no se’n fabriqués tanta quantitat i per tant, n’hi ha molt menys. Amb tot, Palacio sosté que es tracta d’una situació concreta, puntual, i que no hi haurà desabastiment d’altres productes.

Entrevista al Mercat d’Estiu amb Fernando Palacio, director de Makro a Tarragona

Com que pràcticament no n’hi ha, a Makro no han establert cap limitació a l’hora de comprar gel entre els clients.