Exitosa missió comercial a Nigèria i Ghana, organitzada i liderada per la Cambra de Tarragona del 20 al 25 de febrer. Els 25 exportadors, procedents de 17 empreses d’arreu de l’Estat, van mantenir 300 reunions de treball amb empresaris locals.
Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, explica que “fa 22 anys vam arribar per primera vegada a Ghana i 20 que ho vam fer a Nigèria. En aquestes dues dècades de forts canvis econòmics i socials hem estat capaços de bastir sòlids ponts comercials que han permès apropar aquells mercats a exportadors de Tarragona, Catalunya i de la resta de l’Estat. No ha estat una tasca fàcil, però els resultats han estat molt satisfactoris, tant que hi continuem anant i consolidant la nostra presència tot ajudant a les empreses espanyoles a fer-hi negoci, aprofitant els lligams que hi hem teixit en tots aquests anys”. Barros detalla que “Nigèria, amb prop de 200 milions d’habitants, està fent un gran esforç per diversificar la seva economia, en un intent per reduir la dependència del petroli. Ho està aconseguint a poc a poc. La situació està millorant progressivament i s’estan obrint moltes oportunitats en molts sectors. Ens sembla un gran moment per prospectar aquest mercat. No podem oblidar que ja és la primera economia africana, i està cridada a ser la més forta en aquell continent, amb diferència”. Recentment, s’ha aixecat la necessitat de quarantena per entrar al país, a canvi d’aportar el certificat de vacunació de la covid.
Barros afegeix que “Ghana continua cridant poderosament l’atenció dels empresaris espanyols. La prospecció de petroli, gas, i les inversions en infraestructures continuen creixent. A més, l’estabilitat política ofereix un plus de credibilitat al país i certa seguretat en les inversions. Ha tingut un desenvolupament espectacular en els últims anys, aprofitant-se dels problemes de Costa d’Ivori. I, encara que el seu país veí ha tornat a cobrar protagonisme, el creixement dels últims anys l’ha convertit, definitivament, en un gran objectiu per a l’empresa espanyola. Amb el Programa d’Industrialització en marxa, volen deixar de costat la gran dependència de les importacions. Això suposa moltes oportunitats, ja que necessiten ajuda en tecnologia, know-how, maquinària…”.