Per als tarragonins, la peça musical és alegria i festa. Per als carletins és tot un orgull com explica l’alcaldessa del municipi de la Ribera Alta. Amb Lola Navarro hem conegut ‘un poquet més’ qui era Amparito Roca.

Lola Navarro. Alcaldessa de Carlet

El pasdoble s’ha fet un lloc especial a Tarragona. Un bon dia, potser per casualitat, es va convertir en himne de la Festa Major.

Va ser a la colla Jove Xiquets de Tarragona on el tema es comença a popularitzar.

Un dels primers castellers de la colla, Xavier Magarolas, recorda com va anar tot plegat. Posem-nos en context: 1980.

Xavier Magarolas (dreta) amb els seus fills Lluna i Jan

Des d’aleshores i fins ara, els tarragonins i tarragonines hem escoltat tantes versions del pasdoble que són difícils de quantificar. El cert és que hi ha tantes Amparitos com els músics vulguin.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

N’hem parlat amb dos de tarragonins.

Jordi Anglès forma part de la xaranga Tocabemolls. Haurà interpretat l’Amparito unes 300 vegades a la seva vida. També toca el Timbal a la Banda Unió Musical i el timbal de gralla a la Virolla.

Jordi Anglès amb la Virolla
Foto: Antonio Serrano. Imatge de Jordi Anglès amb La Virolla en una actuació

Incomptables són les Amparitos de Jordi Masip, director de la Banda Unió Musical de Tarragona. Té clar que a Tarragona són ganes incontrolables de saltar, ballar i aplaudir quan s’escolten els acords del pasdoble. Però també subratlla que és una peça de gran qualitat.

BUMT a la presentació de la programació dels 700 anys de Santa Tecla
Jordi Masip. Director de la BUMT

Els testimonis dels protagonistes s’acompanyen de les múltiples versions d’Amparitos que han sonat a Tarragona Ràdio, incloses les que es canten ‘a cappella amb el tradicional lo lo lo