Amb nostàlgia i agraïment. Així tancarà diumenge la històrica Pastisseria Palau després de 93 anys de feina al centre de la ciutat i sent la més antiga de Tarragona en funcionament.
El seu propietari, Josep Roquet-Jalmar Palau es jubila i no té relleu generacional. El negoci es va fundar el 1928 i actualment viu la tercera generació situat al número 22 del carrer de la Unió.
Ara però abaixa la persiana aquest diumenge 21 d’agost a les dues del migdia després d’unes setmanes d’encàrrecs, agraïments i una gestió emocional difícil.
En una entrevista a Tarragona Ràdio, Roquet ha volgut agrair el comportament i les mostres de la clientela que l’ha acompanyat durant tots aquests anys. Assegura que molts li han fet encàrrecs especials i espera vendre els darrers tortellets per aquest Sant Magí.
El negoci es va obrir el 1928 per Antonio Palau Travé, avi de l’actual propietari. Amb la seva mort el 1945, va passar a mans de la seva dona, Josefa Maria Solé Ciurana. Una de les seves tres filles, Maria Palau Solé, és qui hereta la pastisseria juntament amb el seu marit, Josep Roquet-Jalmar Ensesa, qui era pastisser. En aquesta segona generació, la Palau va ampliar horitzons i va obrir
dues botigues més. Al número 3 del carrer de Maria Cristina es va estrenar una segona botiga, mentre que al número 6 de l’avinguda de Prat de la Riba es va inaugurar la recordada Minerva, que oferia serveis de pastisseria i xarcuteria. Ambdues botigues van
tancar anys més tard. Amb la mort prematura de Josep Roquet-Jalmar Ensesa el 1981, dos dels seus fills, Antonio i Josep Roquet-Jalmar Palau, van passar al capdavant del negoci. El segon és qui ha liderat la Pastisseria Palau fins aquest 2022.