Les aigües residuals de Tarragona presenten els nivells més alts de presència de coronavirus des de l’inici de la pandèmia. Això es desprèn de les últimes dades que ha recollit l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa), que setmanalment analitza mostres d’aigües fecals de vuit zones de la ciutat i controla diàriament la depuradora.
Tots els barris tarragonins encadenen una incidència molt alta de la variant òmicron en les últimes cinc setmanes, mentre que la zona de Sant Pere i Sant Pau n’acumula set de consecutives.
Segons el gerent d’Ematsa, Daniel Milan, aquesta és la primera vegada que registren un pic amb valors “tan alts” i durant “tant de temps” des que Ematsa va començar a analitzar dades, l’abril de 2020.
La diferència amb anteriors onades i variants –com és el cas de la delta-, és que en aquesta ocasió la persistència del virus a les aigües fecals tarragonines ha crescut tant en termes d’intensitat com de temporalitat.
En relació amb la incidència del coronavirus als barris, Ematsa ha detectat que els de la zona de ponent registren una major afectació de casos d’aquesta malaltia, a diferència dels de llevant, on s’acumulen uns valors més baixos. Milan ha reiterat que existeixen múltiples variables que condicionen diferents comportaments entre zones d’una mateixa ciutat, com podria ser la densitat de població, la presència de més bars o el consum d’aigua per càpita.
Segons el gerent d’Ematsa, l’anàlisi que es realitza des de principis de la pandèmia permet preveure l’arribada de noves onades i alhora, ser conscients de l’expansió del virus en una ciutat.
Més notícies:
- Joan Ramon Fallada: “Volem formar a professionals del dret, a activistes o a periodistes”
- Cessada l’activat de micropigmentació de quatre locals per diferents irregularitats detectades
- A licitació la substitució de llumeneres del Passeig Torroja, Rafel de Casanova i platja de l’Arrabassada
- Mor mossèn Miquel Barbarà
- Tarragona planta cara a totes les violències masclistes