La devoció ha marcat la recta final de les festes de Sant Magí a Tarragona, la festa major d’estiu de la ciutat. Els integrants del seguici festiu han precedit la processó amb la imatge del sant fins la capella del Portal del Carro. La jornada s’ha celebrat l’endemà que una quarantena de persones i deu carros de cavalls transportessin més de 2.000 litres d’aigua de les Fonts de la Bufraganya en la 30a Baixada de l’Aigua de Sant Magí. Segons Sergi Baches, un dels coordinadors de la comitiva, la festa major petita es viu amb “més tarragonisme” pel seu simbolisme i per no estar tan “massificada”. Després de la diada castellera d’aquest dissabte, les colles castelleres locals han participat en la celebració amb pilars caminant en honor al sant.
El Magí de les Timbales ha encapçalat la processó de Sant Magí d’aquest dissabte a la tarda, en el que ha estat un dels últims actes de la festa major d’estiu de Tarragona. L’han seguit els participants del seguici festiu tarragoní, com són els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, els Nanos Vells, els Nanos Nous, el Ball de Bastons, els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers i la Banda Unió Musical de Tarragona. Després de la figura del sant s’ha situat la corporació municipal escortada per la Guàrdia Urbana de gala.
D’aquesta manera, els carrers de la Part Alta han estat testimoni del retorn del sant a la capella del Portal del Carro. En el trajecte, la imatge no ha estat pas sola, sinó que l’han acompanyat els pilars caminants de les quatre colles castelleres de la ciutat, un dels moments més emotius de la recta final de la festa. Tampoc ha faltat la pirotècnia en honor al sant, de la mà dels trons de la Pirotècnia Estalella de Viladecans.
La jornada s’ha viscut de forma emotiva per al conjunt dels participants del seguici, però especialment per als portants de l’aigua de Sant Magí. Enguany han celebrat la 30a Baixada des de les Fonts de la Brufaganya, des d’on han transportat més de 2.000 litres d’aigua “miraculosa”. Segons el coordinador de la comitiva, Sergi Baches, Sant Magí representa una festa “amb més tarragonisme”, ja que no està tan “massificada” com Santa Tecla. D’altra banda, Baches ha posat en valor com s’ha mantingut tant el recorregut com la tradició de la baixada de l’aigua en les tres dècades d’història d’aquesta activitat.