El sector es planteja incrementar mínimament el preu final dels seus productes a causa de la crisi produïda per l’encariment del cost en alguns aliments bàsics per a poder realitzar els seus dolços com l’oli de gira-sol, el d’oliva o la farina.
També els repercuteix l’increment del gasoil que en molts casos utilitzen per fer funcionar les cuines o el gas butà que s’usa pels forns.
El propietari de la Xurreria Teruel que sovint s’ubica a Tarragona, Lluis Teruel, assegura que no és una petita pujada fàcil d’assumir ja que productes com l’oli de gira-sol han duplicat el seu preu i, de retruc, el d’oliva també s’ha encarit. Teruel diu que cada cop hi ha menys marge de benefici comercial i això els obliga a tocar preus.
Des del sector lamenten que darrerament es valori més el preu que la qualitat del producte. una tendència que ja fa anys que s’arrossega i que provoca que els clients optin per comprar per unitats en lloc de demanar el producte a pes.