La qualitat de l’aire al Camp de Tarragona és ‘bona’, segons l’últim estudi de l’Observatori de l’Institut Cerdà. Els valors analitzats es troben per sota dels cabals de referència dels contaminants. Com a novetat d’enguany, les dades s’han estudiat de manera continuada en diversos municipis per analitzar l’evolució.
L’estudi que impulsa Repsol amb el suport de l’AEQT, la coordinació de l’Institut Cerdà i la direcció científica de la URV han detectat valors estables per sota dels límits legals. S’ha prestat atenció als compostos que es fabriquen en les instal·lacions del Camp de Tarragona com el benzè, butadiè, entre d’altres. En tots casos, les mitjanes anuals són inferiors als indicats per la normativa, malgrat que es destaca una valor lleugerament superior a Constantí.
El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat la feina que es fa per poder transmetre aquestes dades a la societat i analitzar-les per tal d’implantar millores.
El catedràtic de Química Analítica de la Universitat Rovira i Virgili, el doctor Francesc Borrull, ha indicat que amb el mètode actual ja poden identificar els compostos contaminants de manera continua per poder aplicar correccions i reduir l’impacte.
L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona ha destacat que s’han assolit els objectius d’enguany amb el repte de consolidar la metodologia i les mesuracions.