La renaturalització del Francolí permetrà reduir el risc d’inundacions en cas de grans avingudes. El projecte començarà a caminar abans de l’estiu i serà una realitat en set mesos un cop iniciades les obres. Entre les actuacions més destacades hi ha canviar la fesomia del riu al tram final perquè no sigui tan “recte” i l’eliminació d’uns 20.000 m2 de canya americana, una de les causants de la pèrdua de biodiversitat.
Entre les intervencions previstes també hi ha una millora de 3,2 quilòmetres del camí fluvial fins al Rec Major o la construcció d’arquetes dins de tres dels cinc col·lectors per tal de retenir els residus sòlids i evitar que acabin al medi.

El conseller de Medi Ambient, Guillermo García de Castro, ha explicat que les actuacions ajudaran a reduir el risc d’inundacions, especialment la creació de sinuositat al tram baix del Francolí i l’eliminació dels canyars. També ha destacat que “aquesta intervenció suposa per a Tarragona tenir un espai de riu que la ciutadania podrà gaudir i integrar, a més de repercutir positivament en la biodiversitat”. Un cop acabin els treballs, el Francolí tindrà una imatge «més natural», tal i com explica el tècnic de Medi Ambient Xavi Llopart, que recorda que l’aigua baixarà a menys velocitat i s’hi quedarà més temps.
Amb un cost d’1,4 MEUR, la renaturalització del Francolí al seu pas per Tarragona -ara en licitació- s’emporta la inversió més important del projecte Tarragona GreenBelt’26, de 3,6 MEUR i finançat amb fons europeus. El conseller de Medi Ambient ha avançat que de cara a propers anys hi haurà una segona fase que afectarà altres trams del riu.
- El ple de Tarragona s’adhereix al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia
- Tarragona acollirà la segona tallada de pernil solidària a favor de la recerca mèdica de l’epilèpsia
- El Nàstic viatja a Segòvia amb la possibilitat d’assegurar el play-off
- Els nou integrants de la missió de la Cambra de Tarragona a Líbia ja són tots a Europa
- Iñaki Liarte: “Estem satisfets amb el rendiment dels equips aquesta temporada”