El sector de la restauració tarragonina valora molt positivament la primera quinzena de juliol, amb registres d’ocupació similars als previs a la pandèmia. L’onada de calor dels darrers dies, sumat a la manca de restriccions sanitàries, han propiciat que els destins de costa s’hagin beneficiat de més visitants. Segons el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado, fins ara, els turistes buscaven zones poc massificades i a la Costa Daurada interior es va viure una temporada rècord. Tot i les bones perspectives al litoral, l’associació remarca que la inflació pot entorpir el negoci de la restauració aquest estiu.
Durant els primers quinze dies de juliol, el volum de feina entre els restaurants de costa i els de l’interior de la demarcació de Tarragona ha estat notablement diferent, tal com asseguren des de l’AEHT.
Les preocupacions envers aquesta temporada estival coincideixen tant a la platja com a la muntanya. El president de l’AEHT, Francesc Pintado, ha insistit que tot i que les previsions apunten a un estiu “històric i excel·lent”, existeixen factors negatius que compliquen el negoci, com és el cas de la pujada generalitzada dels preus a causa de la inflació que afecta el conjunt del sector.
A curt termini, l’altra inquietud que tenen els restauradors té a veure amb la dificultat per aconseguir personal qualificat que vulgui treballar a l’hostaleria després de la pandèmia. Per tot plegat, molts negocis han hagut de reorganitzar les plantilles i fins i tot, els serveis que ofereixen als clients.