La Setmana de la Ciència ja està en marxa amb l’objectiu d’apropar la recerca al territori. S’han organitzat més de 50 activitats, sota el paraigua de la URV. Rutes teatralitzades, xerrades, tallers experimentals i una experiència gamificada omplen un programa que s’allargarà fins el 20 de novembre.

Aprendre com atrapar un delinqüent gràcies a l’enginyeria forense, resoldre un crim aplicant el mètode científic, conèixer quins aliments ajuden a mantenir una bona salut intestinal o descobrir qui va ser Antoni de Martí i Franquès. Aquestes són algunes de les propostes previstes en el marc de la Setmana de la Ciència 2022. Durant gairebé dues setmanes, diverses entitats i institucions d’arreu del territori organitzen activitats per impulsar la ciència, fomentar-ne l’interès i apropar el coneixement a la ciutadania.

També s’ha previst una nova edició del programa Fem Recerca!, una activitat que permet a estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la URV per participar en diversos tallers científics i conèixer com és la recerca que s’hi fa. En el marc del projecte Repte Experimenta també s’ha organitzat el #CrimExperimenta, una activitat adreçada a família i escoles que proposa els alumnes de 1r a 3r d’ESO investigar el Cas del laboratori flotant. Dues investigadores inconscients i la desaparició dels resultats clau de la recerca per un judici mediambiental són el punt de partida per a què els i les joves comencin la seva indagació. Bàrbara Vastenavond és directora executiva del programa.

En total s’han programat vuit rutes teatralitzades destinades a estudiants de centres de secundària de tot el territori. Un any més es faran al campus Sescelades de la URV els tallers experimentals per a grups concertats d’estudiants de 9 a 18 anys, amb la col·laboració de l’AEQT.