Revisar piscines, platges, restaurants o centres esportius és una tasca que la Unitat Tècnica de Salut Pública del Laboratori Municipal de Tarragona fa durant tot l’any, però de manera especial a l’estiu per avaluar les condicions higièniques i sanitàries. La feina és recollir mostres de manera periòdica i realitzar inspeccions per no córrer cap risc sanitari.

Al laboratori municipal es realitza tota mena d’anàlisi per garantir la salut pública: des del control de la seguretat alimentària en els productes de mercats i establiments fins a la sanitat ambiental fent el control de l’aigua del mar o de les piscines públiques. En aquest darrer cas, s’analitza la mostra de piscines obertes de càmpings, hotels o centres esportius. La campanya té lloc als inicis del període estival per a poder tenir marge per a solucionar les incidències. Des de la Unitat Tècnica destaquen la feina dels càmpings per a vetllar pel compliment de les diferents analítiques establertes per llei.

L’adjunta a cap de la Unitat Tècnica de Salut Pública del Laboratori Municipal, Gerry Garcia, ha remarcat a Tarragona Ràdio que les inspeccions són anuals en una trentena d’instal·lacions.

A més de les piscines, els tècnics fan recollida de mostres de l’aigua a totes les platges setmanalment, unes dades que se sumen a les de la Generalitat. Enguany, però, el laboratori s’ha centrat en el mercat. Amb alguna correcció demanada, fan una valoració positiva de les inspeccions. En el cas dels restaurants també es revisen diferents aspectes com les cuines, la formació de manipuladors, el manteniment de les neveres i els gèneres o la capacitat. Fins al moment, la unitat ha fet 150 inspeccions a restaurants, un 20% dels quals els han reclamat correccions.

Garcia ha recordat que també s’inspeccionen tatuadors. Recorda que en aquest cas per a l’obertura, a diferència dels altres establiments, es procedeix mitjançant autorització.

Altres notícies: