La Universitat Rovira i Virgili fa un pas més en aquesta segona part del Pont amb tancament d’alguns dels centres docents aquest divendres per seguir amb el seu pla d’estalvi energètic.
Es tancarà l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i la de Química, també la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, la de Turisme i Geografia, la d’Economia i Empresa, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, així com la seu Baix Penedès i l’aulari de les facultats d’Infermeria, Ciències Jurídiques i Lletres.
Pel que fa als serveis també tancaran els ubicats al Rectorat, el CTTi, Mas Miarnau i l’I-Center, que faran treball a distància.
Tot plegat forma part del pla d’emergència energètica aprovat en el darrer Consell de Govern i que ja està en marxa com ha explicat Juan Antonio Duro, vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals de la URV.
Preveun reduir un 20% el cost de la factura elèctrica l’any que ve, que es podria multiplicar per tres si no es fa cap acció, arribant als 7 milions d’euros, enfront dels 2 milions d’enguany.
Duro ha explicat que els CRAI es mantindran oberts divendres.
Des de fa una setmana s’ha activat el segon estadi d’estalvi, per franges horàries, de manera que la calefacció s’encén als edificis de la Universitat durant tres hores de matí i tres hores de tarda. Això ho determinen els equips de cada edifici en funció de l’activitat i afluència. També s’ha aprovat limitar l’ús de calefactors, que només són permesos als espais que no arriben als 19º.
Fins a final d’any també s’avaluarà l’eficiència energètica dels equips informàtics i es posa a disposició de tota la comunitat universitària un decàleg per integrar accions en el dia a dia que permeten reduir la petjada ecològica i alhora contribuir a l’estalvi del consum d’energia.
Duro agraeix la col·laboració de tota la comunitat, i espera que a partir del segon semestre de l’any que ve la situació sigui més favorable amb el conveni marc a la resta d’universitats.
La comissió d’emergència energètica es reuneix periòdicament per fer el seguiment de les mesures i adoptar-ne de noves en funció de les necessitats de consum.