El campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili és l’escenari, des d’aquest dimecres i fins divendres, d’un
Congrés de referència a nivell europeu pel que fa a la tecnologia nanoelectrònica.
La trobada està organitzada pel grup de recerca NEPHOS del departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, i compta amb al voltant d’un centenar d’investigadors europeus de prestigi.
L’objectiu és posar en comú les recerques per continuar millorant pel que fa a la funcionalitat i la reducció dels costos dels dispositius semiconductors, com per exemple els circuits integrats o xips.
“Es tracta d’un congrés de tecnologia de dispositius semiconductors nanoelectrònics, majoritàriament cristal·lins, com és el cas del silici, que és el material més utilitzat. S’hi parla de la fabricació, la simulació, la caracterització elèctrica i l’estudi de la física dels dispositius, però no s’enfoca cap al disseny de circuits”, explica Benjamí Iñiguez, membre de NEPHOS i coordinador del congrés.
El congrés posa sobre la taula els nous escenaris en què es busquen noves arquitectures i noves aplicacions, com ara sensors, biosensors, dispositius de computació quàntica o dispositius informàtics neuromòrfics.
El congrés s’allargarà fins divendres a la tarda i comptarà amb al voltant de setanta comunicacions, entre orals i pòsters.