La URV commemora el 8M amb activitats que posen en relació la discriminació de les dones amb altres desigualtats.
Més d’una desena d’activitats configuren la programació al voltant del 8M que té continuïtat durant tot el mes de març i fins al 12 d’abril.
L’acte institucional serà el divendres 8 de març, a les 10:30 h a la sala de graus del campus Catalunya, amb el lliurament de la Distinció M. Antònia Ferrer i Bosch.
En aquesta ocasió s’atorga a les fundadores i pioneres del Bloc Feminista de Tarragona dels anys 70, que van atrevir-se a obrir camins inexistents per organitzar la lluita contra la manca de drets que patien les dones a la vegada que havien d’intentar passar desapercebudes per a la brigada político-social del règim franquista.
Aquesta setmana tres investigadors de la URV presenten obres que contribueixen al coneixement de l’aportació de les dones en la lluita antifeixista.
El 7 de març es farà la taula rodona “Gènere i conflicte armat”, amb Raquel Vanyó, professora de Dret Internacional de la Universitat de València, i Belén Gallo, metgessa forense i jurista i professora de la URV, a les 15 h a la sala de graus del campus Catalunya.
Una de les activitats destacades és la intervenció de Marina Marroquí, experta en violència masclista, amb el monòleg Eso no es amor, a les 17:30 h del 12 de març a l’Aula Magna del campus Catalunya.
A l’abril es projectarà la producció candidata als premis Goya com a millor documental, Hondarrak ¿Quién puede cuidar de un mundo en ruinas?, amb presentació a càrrec de la directora, Marta Gómez.
El programa també inclou activitats del col·lectiu universitari gitano, d’Esports URV, Iubilo URV i el CRAI.
La URV commemora el 8M amb activitats que posen en relació la discriminació de les dones amb altres desigualtats
Més d’una desena d’activitats configuren la programació al voltant del 8M que té continuïtat durant tot el mes de març i fins al 12 d’abril