La URV coordina el projecte internacional BosomShield, que ha de permetre desenvolupar una plataforma de programari per analitzar imatges radiològiques amb l’objectiu de poder classificar els diferents tipus de càncer de mama i predir-ne la perillositat i la probabilitat de recaiguda per metàstasi. La novetat principal és que per primera vegada es posa en comú l’anàlisi de les diferents imatges radiològiques, com mamografies i ressonàncies magnètiques, amb l’anàlisi de les imatges microscòpiques de les cèl·lules.
Aquests dos tipus d’imatges fins ara s’analitzaven per separat, i el fet de treballar-les conjuntament permet una predicció molt més acurada. Domènec Puig, responsable del projecte i integrant del grup de recerca ITAKA del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (DEIM), diu que el projecte forma part de 10 subprojectes per millorar la capacitat de predicció.
El projecte està liderat pel Laboratori de Robòtica i Visió Intel·ligents de la URV i hi col·laboren universitats, hospitals, grups de recerca biomèdica i centres tecnològics europeus, asiàtics i nord-americans.
L’equip de la URV s’encarrega del primer subprojecte, que té per objectiu “determinar el subtipus molecular de càncer de mama utilitzant imatges radiològiques multimodals”, segons Hatem Rashwan, investigador del Laboratori de Robòtica i Visió Intel·ligents i professor visitant del DEIM. “No és una tasca senzilla, però gràcies a l’aprenentatge profund i a la intel·ligència artificial podem trobar els marcadors tumorals a través d’aquestes imatges radiològiques”, apunta.
Més notícies:
- Teresa Ortega recull el Premi en “Bones Pràctiques en Periodisme Local-Comarcal” de les Dones Periodistes de Catalunya
- Simulen un incendi a grans àrees de la central nuclear de Vandellòs II per exercitar l’organització de resposta
- El Port de Tarragona mou prop de 3 milions de tones a l’octubre, el segon millor mes de l’any
- Luís Cortés en concert a Tarragona
- Gala Benèfica a La Selva del Camp