La Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà un màster en Ciència de Dades Biomèdiques que començarà al setembre de 2022. El nou programa és una proposta interuniversitària en què participen grups de recerca de l’àmbit tecnològic i biomèdic de set universitats catalanes i l’ha catalitzat la Bioinformatics Barcelona Association.

El màster en Ciència de Dades Biomèdiques és un títol oficial, amb preu públic, de dos anys de durada i un enfocament internacional, ja que s’impartirà íntegrament en anglès i en modalitat a distància. A més de la URV, hi participen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, de Lleida, de Girona i de Vic. 

Es tracta d’una proposta formativa innovadora, ja que fins ara no s’oferia com a màster en cap universitat pública catalana.

Els coordinadors del màster són Maria Vinaixa, del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, i Sergio Gómez, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Afirmen que “es tracta de formar científics de dades que puguin generar valor a partir del big data que es crea dins l’àmbit de la salut i que puguin contribuir a l’avenç de la medicina de precisió i personalitzada”. Afegeixen que les persones formades en aquest nou programa “seran les persones que ens diran què hem de fer en pandèmies com la de la covid-19”.

El màster en Ciències de Dades Biomèdiques de la Universitat Rovira i Virgili està dirigit a graduats en estudis científics i tècnics afins a la temàtica del màster (bioinformàtica, ciències, enginyeria) amb vocació d’especialitzar-se en ciència de dades en l’àmbit de la salut. Han de tenir també un bon nivell d’anglès i una bona base de matemàtiques i de programació.