La Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona participen en un estudi clínic per provar l’eficàcia d’un producte per reduir el colesterol. En concret, es tracta d’un producte nutracèutic, que a més de nodrir l’organisme, aporta beneficis per a la salut, com ara la prevenció de malalties.
L’estudi s’engegarà a finals d’aquest any i es durà a terme amb persones voluntàries a través de dotze oficines de farmàcia de la demarcació de Tarragona. Aquestes s’encarregaran de l’atenció i seguiment dels voluntaris i durant 5 mesos els realitzaran controls periòdics del colesterol total, triglicèrids, glucosa i altres paràmetres com el pes
o la pressió arterial.
El Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili es farà càrrec del disseny del protocol d’assaig, la recollida i la interpretació de les dades. La realització d’aquest estudi clínic és la primera acció derivada del conveni específic del COFT amb la URV, el qual estableix canals de col·laboració amb la Càtedra Uriach de Nutracèutica.
La URV i farmacèutics de la demarcació impulsen un estudi per reduir el colesterol
L’estudi s’engegarà a finals d’aquest any i es durà a terme amb persones voluntàries a través de dotze oficines de farmàcia de la demarcació de Tarragona