La Setmana de la Ciència és un dels esdeveniments anuals de divulgació científica més importants a nivell europeu. D’aquest cap de setmana fins al següent, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu del territori organitzen activitats per fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement i per ensenyar els avenços científics i tecnològics de forma atractiva i propera. La Universitat coordina les activitats a la demarcació, que ja van començar dilluns de forma prèvia amb les rutes científiques sobre la figura d’Antoni de Martí i Franquès.
En total s’han programat 10 rutes teatralitzades destinades a estudiants de centres de secundària de tot el territori, i també hi ha prevista una ruta oberta al públic generar el dissabte 20 de novembre al matí. Durant l’activitat es recorren diversos espais i edificis de la Part Alta de Tarragona per donar a conèixer qui va ser Antoni de Martí i Franquès i quines van ser les seves aportacions científiques, algunes de les quals encara són vigents a dia d’avui. Aquesta activitat té el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (Fecyt) – Ministerio de Ciencia e Innovación.
La Setmana de la Ciència arriba a altres punts del territori a través de les seus del Campus Extens, que ofereix tallers i activitats a diferents municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Tallers per conèixer quins van ser els orígens de la xocolata, per aprendre a construir cúpules com ho feia Leonardo Da Vinci, per prendre consciencia del problema de la contaminació a través de microplàstics o sobre com fer un túnel del vent casolà són algunes de les propostes incloses en l’oferta del Campus Extens.