La Vall de l’Hidrogen de Catalunya defineix el seu pla director i nomena un director tècnic que reconfigura la seva governança. El pla d’acció per a l’any 2023, es presentarà en l’assemblea general de mitjans de desembre.
Des de la seva creació, el 2021, la plataforma ha estat coordinada per la Universitat Rovira i Virgili i ara serà l’Eurecat qui agafi les regnes amb el recent nomenament com a director tècnic d’Isaac Justicia, desenvolupador de Negoci del Mercat d’Indústria de Base i béns d’Equip d’Eurecat. L’objectiu és avançar en l’establiment d’una governança que la doti de més solidesa.
Justicia, lidera des de fa pocs dies l’equip que actualment gestiona la Vall per donar-li un nou impuls i continuar ajudant al desenvolupament dels projectes i les iniciatives dels més de 230 membres. L’electrolitzador de 150 MW que proveirà d’hidrogen verd el pol petroquímic de Tarragona, impulsat pel consorci liderat per Repsol i completat per Enagás Renovable, Messer i Iqoxe, és un dels projectes més emblemàtics de la Vall.
La vall ha passat pel ple del Parlament, que ha aprovat aquest dijous una moció d’ERC que constata que el projecte és estratègic per continuar transformant el pol industrial químic del Camp de Tarragona. L’ha defensada la diputada Raquel Sans. Hi han votat a favor tots els grups menys la CUP, que s’hi ha oposat, i Vox, que s’ha abstingut. També s’ha instat el Govern a implementar mesures per accelerar la descarbonització de l’economia.
La Generalitat, la URV, Repsol, Enagás, la Diputació de Tarragona, l’AEQT, el Ports de Tarragona i Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i Celsa Group, a més dels instituts de recerca Eurecat, ICIQ i IREC, també preparen el pla d’acció per a l’any 2023. També forma part de la vall l’administració més propera, els ajuntaments del territori, entre els quals el de Tarragona.
Una delegació de la Vall visita el Japó
Una representació de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya va format par de la delegació de regions de la Unió Europea que la setmana passada va visitar diferents regions del Japó, amb l’hidrogen com un dels tòpics principals. La delegació va visitar empreses, centres tecnològics i parcs científics amb presència de les tecnologies de l’hidrogen.
La visita es va desenvolupar dins d’un marc exploratori de cooperació interregional de la Unió Europea amb altres àrees del món. A començaments de l’any 2023 les regions japoneses seleccionades tornaran la visita a Europa i algunes d’elles, a Catalunya.