La xarxa d’abastament d’EMATSA té un rendiment de més del 85%, per sobre de la mitjana catalana. La xifra és bona però hi ha marge de millora, i en aquesta línia s’orienten la majoria de les inversions en marxa. En paral·lel, altres reptes passen per avançar en la implantació de la lectura telemàtica dels comptadors o per l’anellament de xarxes.

Actualment, EMATSA té dues obres rellevants en actiu a la ciutat: les que hi ha a l’entorn de l’Oliva i a la Part Alta -aquestes darreres han d’acabar per Setmana Santa-. Es tracta d’uns treballs per renovar la canonada d’abastament, que és antiga en aquests trams i, per tant, susceptible de patir fuites. Això sempre afecta el rendiment, com també els fraus, que és un dels cavalls de batalla, o el comptatge deficient que fan els comptadors més antics i, directament, les connexions que no en tenen.

Amb tot, el rendiment de la xarxa de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, de 550 quilòmetres, és bo, per sobre del 85%. La mitjana catalana no arriba al 80%. Daniel Milan, gerent d’EMATSA, ho ha detallat en declaracions a Tarragona Ràdio.

Mentrestant, els responsables d’EMATSA confien en poder entrar en la nova convocatòria dels PERTE per impulsar la digitalització del cicle urbà de l’aigua. Entre d’altres mesures, segons Milan, es vol avançar en la implantació de la telelectura, que ara està en un 65-70% de les llars.

Actualment, el consum domèstic a Tarragona és d’uns 112 litres per habitant i dia, per sota de la mitjana, i el repte és baixar encara més fins arribar als 100 litres diaris.

Altres notícies: