A l’equador de Tarraco Viva, la vessant gastronòmica comença a guanyar protagonisme en el marc del festival.
Aquest dijous arrenca una nova edició, i en van 17, del Tàrraco a Taula.
Un total de 19 restaurants hi prenen part elaborant plats i menús tot basant-se en el receptari romà. Enguany, la cuina imperial tindrà un pes especial, tenint en compte que es commemora el bimil·lenari de la mort d’August.
Així, els establiments prepararan tastos més elaborats i variats perquè en aquella època es van començar a emprar nous productes gràcies als intercanvis comercials per la Mediterrània.
16 dels 19 restaurants proposen menús a uns preus de 25 o 35 euros, i els tres restants faran platets que costaran tres i cinc euros. Una de les novetats és que aquests locals també estaran presents al Camp de Mart durant el cap de setmana, oferint degustacions diverses, servides amb una edició especial de la cervesa Rosita.
Un dels presidents de l’associació Tàrraco a Taula, Ramón Martí, diu que alguns dels plats, després, s’acaben incorporant a la carta de tot l’any.
La iniciativa gastronòmica s’allargarà fins el 25 de maig, darrer dia de Tarraco Viva.