La DO Tarragona avança la verema per l’afectació del fong míldiu. S’estima que la producció d’enguany podria caure un 50 per cent. El sector del vi afronta un any molt complicat fent front a una triple crisi: les abundants pluges de la primavera, el fong míldiu i la COVID-19.
El míldiu provoca que el raïm s’assequi, i si no es fa un tractament ràpid, la collita es perd. Aquest fong, causat per la humitat i les contundents pluges d’enguany, es preveu que erradiqui gairebé la meitat de la producció. El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, ha explicat que hi ha vinyes en què l’afectació del fong ha sigut del 100% de la collita.
Tot i això, es preveu que la producció sigui bona. El president de la DO Tarragona ha afirmat en una entrevista a Tarragona Ràdio que la collita serà curta però la qualitat serà molt alta.
Ferré també ha explicat que durant el confinament el sector ha patit una baixada del 95% de la venda. Tot i que amb l’arribada de l’estiu i la nova normalitat s’hagi desencallat, la venda s’ha quedat molt per sota dels nivells d’altres anys.
Pel que fa a les mesures de prevenció de la COVID-19, a la DO TGN, segons ha explicat Ferré, la recollida es realitza amb maquinària i no hi ha perill de contagi entre els treballadors. Tot i això, s’han aplicat protocols molt estrictes de seguretat.