Tarragona acollirà el proper cap de setmana, la 13ena Fira de l’Oli de la DOP Siurana.

La Rambla Nova, en el tram comprès entre l’estàtua dels Despullats i el carrer Unió, serà escenari, durant el 29 i 30 de novembre i l’1 de desembre, de la Fira de l’Oli.

La inauguració oficial de la fira serà el proper divendres a les 19h, i anirà a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, Francesc Prats.

L’endemà dissabte, a partir de les 10 organitzarà una degustació i esmorzar popular. Els tiquets es podran comprar a la mateixa fira per 2,50€.

El diumenge hi haurà un sorteig de tres lots d’oli de 15 litres.

El President del DOP Siurana, Francesc Prats, explica que malauradament la collita no ha complert les expectatives que s’havien proposat i que aquesta ha estat la mateixa que l’any passat. 

D’aquest envasat Prats destaca que entre un 10 i un 12% es destinaran a l’exportació.

Enguany, s’ha canviat l’eslògan de la DO, on es vol destacar a la gent que hi ha darrere l’oli i que el treballa amb la frase “Entendre l’oli”.

En total hi haurà uns 26 stands col·locats només a una banda per facilitar així el trànsit de la gent i evitar aglomeracions.

La novetat d’enguany és la col·locació d’un stand on es podrà fer un inici al tast i assessorar-se de les matèries en que es tingui algun dubte.

Aquest dissabte 23 de novembre, es realitzarà un Showcooking d’oli DOP Siurana a la cuina del mercat central de Tarragona, a partir de les 10 del matí fins les 12 del migdia. El cuiner serà Xavier Veciana del Restaurant “El Xaloc”.