La gamba de Tarragona pren el protagonisme a les cartes dels restaurants de la ciutat.
24 establiments del Serrallo, el centre i de la Part Alta participaran a les primeres jornades gastronòmiques dedicades a aquest producte genuí i d’excel·lent qualitat. Tindran lloc del 13 al 29 de març.
Hi haurà opcions per a totes les butxaques i gustos. Així, vint restaurants oferiran un plat a 15 euros en què serviran 150 grams de gamba de Tarragona, bullida o a la planxa, maridada amb dues copes de vi o cava Adernats. Vuit d’ells prepararan menús a 38 euros amb un entrant, tres plats de gamba i postres i, cinc establiments, proposen menús degustació. Aquests costaran 50 euros i constaran d’un entrant, quatre plats amb el crustaci com a protagonista principal i postres. En aquests dos darrers casos també s’ofereix una ampolla de vi per cada dos comensals.
La regidora de Comerç, Patricia Anton, afirma que la iniciativa neix amb la voluntat de fer pedagogia d’aquest producte local de gran qualitat.
Carles Llobet, de l’Associació de Restaurants de la Part Alta, diu que és un producte que com menys es tracti, millor, però que les possibilitats a la cuina són moltes.
La comercialització de la gamba de Tarragona se centralitzarà des de la llotja per garantir la procedència del crustaci. Per promocionar el producte s’han elaborat dos vídeos a càrrec dels fotògrafs Rafael López-Monné i Rafa Pérez. També s’impulsa un concurs a través del perfil de Facebook de Tarragona Turisme.