Tarragona donarà el tret de sortida simbòlic a la temporada del calçot.

Serà el proper 4 de febrer, quan la ciutat acollirà la III Jornada Gastronòmica dedicada a aquesta típica ceba dolça. Serà just uns dies després de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. És el primer cop que la Jornada se celebra a Tarragona.

Per aquell dijous s’ha preparat un doble acte que consistirà en un tast d’aperitius al restaurant Almosta i, posteriorment, un sopar a El Llagut, a la plaça del Rei. El cost és de 45 euros i hi ha 35 places limitades a l’aforament de l’establiment, on se serviran diferents plats en un menú degustació amb el calçot com a protagonista.

L’elaboraran 8 restauradors del territori i també hi prendrà part el Forn de Nulles.

Ramon Martí, del restaurant El Llagut, explica que les persones que participin a la jornada veuran la polivalència del calçot a l’hora de passar per la cuina. 

Jordi Gasque, del Forn de Nulles, aportarà el pa, les coques i el croissant de calçot.  

Hi ha plaça per a 35 comensals, seguint l’ordre de reserva trucant al restaurant, i es farà llista d’espera.