Els 89 ous podrien haver patit un excés d’humitat freàtica a la zona del Delta de l’Ebre, on van ser traslladats l’agost passat, després de ser localitzat el niu a la platja tarragonina. Els responsables de la Xarxa Rescat del departament d’Agricultura, treballen amb aquesta hipòtesi.

És un fenomen natural imprevisible, que està al darrera del fracàs de la majoria de postes a Cap Verd, i que podria ser també la causa de fracàs en les poques postes que s’han produït al litoral català.

Els tècnics van visitar divendres el niu del Delta, quan es complia el dia 69 de la posta, aprofitant la presència a la zona dels màxims experts en tortugues de l’Estat, la doctora Elena Abella i el doctor Carles Carreras. Va ser llavors quan es van adonar que els ous no havien sobrevisctut. 

El experts recorden que en el cas de la Llarga, la humitat freàtica també estava molt propera a la zona on es va recuperar el segon niu, dijous passat. Diuen que en aquest cas, es van salvar per poc, per tant sols 7 metres.

La bona noticia és que les 11 tortugues recuperades d’aquesta posta de la Llarga, tot i estar febles, es recuperen favorablement al centre del canal Vell del Delta. Ho ha explicat a Tarragona Ràdio Ricard Gutiérrez, tècnic de la Xarxa d’Observació i Rescat d’Animals Marins.  

Ara s’analitzaran les mostres i l’ADN. Els resultats aportaran llum per la preservació d’aquesta espècie protegida. De fet, els experts han paralitzat un estudi de la Universitat de Barcelona per afegir-hi les dades obtingudes en les dues postes del litoral tarragoní.

Si es demostra que són de la mateixa mare, seria un fet excepcional, i el primer cas documentat de tota la mediterrània occidental. 

 

 

 

Gutiérrez explica que les 11 tortugues de la Llarga evolucionen favorablement
Escolta Ricard Gutiérrez