La URV investiga fórmules per introduir els insectes com a complement alimentari. L’estudi liderat per la professora del grup de recerca Food, Innovation & Engineering, Sílvia de Lamo, pretén estendre aquesta alimentació a tota la població. Remarquen que una de les claus per aconseguir-ho és convertir els cucs i escarabats en pols i combinar-ho amb altres ingredients. Posteriorment, amb una impressora 3D, es transforma la massa resultant en diferents productes personalitzats, com per exemple una galeta.
La professora agregada al departament d’enginyeria química de la URV, Sílvia de Lamo, ha indicat que els productes amb insectes són especialment recomanats per esportistes.
De Lamo indica que en països com Holanda ja es pot trobar una gamma de productes d’insectes més amplia, com per exemple pols de cuc per condimentar i també granges d’aquests animals destinades a consum humà. La líder de l’estudi afirma que encara es troben en un estadi inferior, però el seu objectiu és créixer i en un parell d’anys, crear una empresa que comercialitzi aquests aliments.