La família del farmacèutic de Torreforta mort d’un infart el 25 de desembre estudia emprendre accions legals i reclama l’obertura permanent del servei d’hemodinàmica de Joan XXIII.

La vídua, Maria Victoria Viu, va acompanyar el seu marit a urgències de l’hospital. Van arribar-hi poc després de les 19h, segons ha explicat. Ha subratllat la gran professionalitat i afecta dels metges que el van atendre.

Després d’explorar el pacient, el doctor va comunicar a la dona que el seu marit estava patint un infart i que, com que la unitat d’Hemodinàmica ja havia tancat -el servei finalitza a les vuit del vespre-, l’havien de traslladar en una ambulància medicalitzada a l’Hospital de Bellvitge.

Viu ha relatat a l’ACN que va pujar a un taxi en direcció a Barcelona, ja que no podia acompanyar el seu marit a l’ambulància. Al cap d’una estona, però, la van trucar perquè tornés a Tarragona, ja que el seu marit havia patit una crisi a mig camí. Després li van comunicar que l’havien estabilitzat i que el tornaven a traslladar a Bellvitge per segona vegada, cap a les 21:55. Durant el segon trasllat, el seu marit va morir.

La vídua explica que el problema va ser el temps i ha demanat que el servei d’hemodinàmica funcioni tot el dia.

També des de la Junta Personal de l’Hospital Joan XXIII, la delegada sindical de la CGT, Conchi de Tera, s’ha reclamat el funcionament ininterromput del servei.

Els sindicats han recollit prop de 17.000 signatures des de 2012.

La diputada d’ICV-EUiA Hortènsia Grau demanarà explicacions al Govern, en seu parlamentària, sobre el cas del pacient que va morir d’una afecció del cor mentre el traslladaven a Barcelona perquè el servei d’hemodinàmica del Joan XXIII ja estava tancat quan va ingressar a urgències.

Grau ha recordat que el grup ecosocialista va presentar al Parlament una proposta de resolució, el febrer del 2013, on es reclamava l’obertura del servei les 24 hores al dia. CiU ho va rebutjar, com va rebutjar també una esmena als pressupostos de 2014 on ICV-EUiA feia la mateixa reivindicació.

La diputada ecosocialista argumentava que “cal garantir el mateix grau de seguretat sanitària i de qualitat assistencial arreu del territori de Catalunya’.

Es dóna la circumstància que els hospitals Josep Trueta, de Girona i Arnau de Vilanova, de Lleida, estan en la mateixa situació. Totes les urgències amb malalties de cor que ingressen després de les cinc de la tarda s’han de derivar a Barcelona, perquè la sala on els podrien tractar immediatament està tancada. Al Verge de la Cinta, de Tortosa, la situació és encara més greu, perquè no hi ha servei d’hemodinàmica a cap hora del dia.