La proposta de vieira presentada en cullera dels cuiners del ‘Xamfrà del Fòrum’ de Tarragona ha estat la tapa en conquistar el tercer lloc del pòdium. Una tapa d’extrema complexitat, ja que cada tast compta amb, ni més ni menys, que 24 ingredients diferents.
Els seus creadors, els cuiners Pol Tomàs i Nacho Pous, expliquen que la seva és una proposta que prové de l’evolució dels cinc anys de la Tarragona dTapes. “En els 14 dies que va durar l’última edició vam preparar 16.000 culleretes de vieira, una feina excepcional de la qual en vam quedar saturats”, bromeja Pous.
El cert però és que no havien tornat a cuinar la seva tapa fins avui, que han aconseguit el tercer lloc a Millor Tapa de l’Any. Un premi amb què, òbviament, tornaran a posar la tapa a la seva carta de plats de degustació que ofereixen diàriament, junt amb el menú tradicional habitual. 

 

Un tàrtar de tonyina vermella amb caviar presentat en un got comestible de pasta de fil·lo ha estat la proposta guanyadora a Millor Tapa de l’Any de Catalunya. L’elaboració del finalista local el restaurant ‘El Cable’ de Sitges, ha estat la millor valorada. Els següent lloc del pòdium han anat a parar a ‘Cal Xirricló’ de Balaguer per la seva ‘minirahola’ (hamburguesa) de xai de la Noguera a l’estil Thai, que ha quedat en segona posició

Els guardonats han format part dels divuit equips finalistes que aquest diumenge es debatien en una gala en directe des de l’Hotel Melià de Sitges per aconseguir ser Millor Tapa de l’Any, un guardó que s’estrena aquest 2013 de la mà del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm i que vol posar el colofó a les més de 50 rutes de la tapa que se celebren arreu del territori.