L’Ajuntament ha obert 28 sancions en l’últim any per delictes mediambientals relacionades amb els residus en abocadors il·legals. Les multes arriben a més de 4.000 euros per infracció a més de pagar l’import de la neteja de l’espai. El consistori també ha obert 200 sancions menors, de 300 euros cadascuna.

El consistori treballa amb la Unitat Mediambiental per tal d’investigar tots els espais per detectar als infractors. S’ha conclòs que la ciutadania en general compleix amb les normes, mentre que els responsables dels abocadors il·legals són empreses que no gestionen els seus residus.

El conseller de Neteja Pública, Jordi Fortuny, ha explicat que és una xacra per la ciutat i pel medi ambient. El conseller ha matisat que molts dels abocaments provenen de persones de fora del municipi.

L’Ajuntament ha sancionat dues empreses que treballaven buidant pisos per agències immobiliàries i llençaven els objectes obtinguts en diferents abocadors il·legals. En aquest sentit, des d’aquest mes de febrer, les empreses que no disposin d’un gestor de residus podran anar a la deixalleria per desfer-se de les seves deixalles.

El consistori ha assenyalat els principals espais on han trobat abocaments il·legals, amb la instal·lació de panells informatius per tal d’avisar de la prohibició de llençar escombraries i de les sancions previstes per qui ho faci.

La ciutadania pot adreçar-se a la Deixalleria Fixa, l’Aplicació Epp! i el Telèfon Verd per desfer-se dels seus voluminosos i que ofereix de manera personalitzada i gratuïta de dimarts a dissabte la recollida.