Despertar, cafè i ràdio. O ràdio i cafè, segons els gustos. La veu de les locutores i locutors és la companya fidel de l’activitat a milers de llars, oficines i vehicles de Tarragona a primera hora del matí, la franja del dia que registra les audiències més altes de l’emissora.
Tots volem estar informats amb rapidesa i precisió d’aquells fets que transcorren en el nostre entorn. Tarragona Ràdio compleix precisament aquesta funció. Però com a mitjà públic municipal, la seva missió passa també pel rigor en la informació i per la pluralitat de veus a l’hora d’explicar l’actualitat. «Som un mitjà de servei i oferim continguts en clau local sense perdre la capacitat d’observar el nostre entorn amb una mirada crítica», explica la Cap d’Informatius, Tere Ortega.
El despertador a primera hora
Els butlletins horaris s’adapten a les rutines de la ciutadania en les diferents franges del dia. Amb prop de dues hores de duració, l’informatiu de les set del matí és el primer i el més extens de la jornada. «És l’hora de màxima audiència de la ràdio, ja que ens acompanya en els desplaçaments al lloc de feina. Tot i que a Tarragona el cotxe potser no s’usa tant com en altres ciutats, som conscients que la ràdio és un més de casa als matins», explica Ortega, que detalla que el noticiari «analitza l’actualitat en clau local i complementa altres cadenes més generalistes per acostar-se al màxim al nostre auditori».
Els continguts del primer informatiu es comencen a cuinar a quarts de sis, quan la major part de la ciutat encara dorm i dóna el tret de sortida al programa ‘El matí de Tarragona Ràdio’, un dels espais de referència de la casa que condueix el periodista i coordinador de l’emissora Josep Suñé. «L’actualitat es pot explicar de moltes maneres i, en aquest cas, optem per parlar amb un esperit més reposat els temes que preocupen a l’audiència, combinant política, societat i economia amb rigor i el punt just d’entreteniment», explica Suñé.
Durant el matí, les notícies estrictes es mesclen amb els continguts reposats que ofereix un dels programes insígnia de la casa, com és ‘El matí de Tarragona Ràdio’
L’informatiu més esperat, però, és el de dos quarts de dues del migdia, un espai que acredita la línia de proximitat i que renova completament els continguts respecte al butlletí matinal, una tasca que recau en l’equip d’informatius, format també pels periodistes Laura Casas i Andrés Tejedera, amb el suport d’altres membres de la redacció.
L’actualitat canvia a cada instant
«Cada hora fins a la una del migdia elaborem els butlletins corresponents. A més a més, preparem els nous continguts que es llençaran en l’informatiu de dos quarts de dues», explica Tejedera, que destaca que «aquesta és una feina que et manté actiu constantment i amb la qual vius pendent de l’actualitat». Casas és de la mateixa opinió i apunta que «cada dia és diferent i cal buscar la manera d’explicar la realitat de manera sintètica, local i tenint molt present quines novetats són d’utilitat per a les persones que ens escolten».

Les notícies de l’informatiu migdia són la columna vertebral sobre la qual s’articula l’actualitat de la tarda, amb actualitzacions cada hora fins a les set del vespre, un calendari informatiu intens que s’ha allargat en els darrers mesos i que abraça gran part de les hores del dia. «Volem que els nostres noticiaris siguin plurals, que donin veu al màxim nombre de ciutadans. Fem una feina que s’actualitza constantment i gaudim fent-la», emfatitza la responsable d’informatius, que destaca que aquesta feina ofereix l’oportunitat de «viure en primera persona els moments més especials de l’actualitat i poder gaudir de fets que són capaços de canviar la nostra història».
Les notícies de l’informatiu migdia són la columna vertebral sobre la qual s’articula l’actualitat de la tarda, amb actualitzacions cada hora fins a les set del vespre, un calendari informatiu intens que s’ha allargat en els darrers mesos i que abraça gran part de les hores del dia.