El Consell de l’Advocacia Catalana proposa jutges “itinerants” per evitar la centralització dels jutjats de violència contra les dones. Aquesta és la proposta alternativa que plantegen després que el Departament de Justícia fes públic l’informe ‘Anàlisi i actualització de la demarcació i planta judicial a Catalunya: proposta de modificació de les demarcacions dels jutjats de violència sobre la dona’. L’estudi preveu que una desena de ciutats de l’àrea de Barcelona i Tarragona es quedin sense aquest servei. Els advocats confien que el nou Govern descarti el projecte i es mantinguin els jutjats mixtos per tal que aquests continuïn assumint casos de violència de gènere, ja que consideren que la seva centralització perjudicarà les víctimes.

La presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de Tortosa, Marta Martínez, demana que es mantinguin els jutjats mixtos als partits judicials d’arreu del país i rebutja frontalment la proposta del Departament, que proposa fusionar aquests jutjats.

En el cas del Camp de Tarragona, ara mateix, el partit judicial de Tarragona disposa d’un jutjat especialitzat en VIDO. Pel que fa al partit judicial de Valls no en disposa de cap i tots els casos de violència masclistes els assumeix el Jutjat de Primera Instància i d’Instrucció número 1. Amb l’aplicació de la mesura, aquests assumptes els assumiran els jutjats del Tarragona i el del Vendrell, el qual també disposa d’un d’especialitzat en VIDO.

En el cas de les Terres de l’Ebre, la presidenta de l’Advocacia Catalana explica que el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos, els va assegurar que no modificarien la distribució dels jutjats ebrencs.