L’AEQT i la URV oferiran el primer màster sobre la seguretat industrial en processos químics a l’estat espanyol. El programa, impulsat a través del Centre de Formació Permanent de la Fundació URV busca proporcionar una formació avançada i especialitzada en la gestió integral de la seguretat en entorns industrials i dotar als estudiants amb els coneixements teòrics i pràctics necessaris per respondre a les necessitats empresarials i socials en matèria de seguretat industrial. Tindrà una durada de dos cursos acadèmics, començarà el 30 de setembre d’enguany i finalitzarà el juny del 2026. La modalitat serà presencial i s’impartirà a l’Escola Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ).

N’hem parlat amb la directora general de l’AEQT, Maria Mas.

Es tracta d’un programa de formació dual amb pràctiques a les mateixes empreses i inclourà l’estudi de casos reals. Segons les entitats promotores, tindrà un “enfocament pràctic i realista”. Comptarà amb la participació de professionals del sector químic de Tarragona reconeguts en el camp de la seguretat industrial i professors de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, ETSEQ.

Aquest nou programa va adreçat  a enginyers, químics, responsables i tècnics de seguretat, supervisors de planta i altres professionals involucrats en el disseny, operació, modificació o manteniment de plantes de procés industrial. A més, d’enginyers recentment titulats i altres llicenciatures relacionades.

El màster aspira a “formar professionals competents i preparats per afrontar els reptes complexos de la seguretat en l’entorn industrial, contribuint a la prevenció d’accidents, la protecció de la salut i la seguretat de les persones, així com la preservació del medi ambient en la indústria moderna”.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.