L’agricultura com a gran aliat en la reducció de les emissions de diòxid de carboni. Aquesta és la reivindicació del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, que demana compensar econòmicament aquells agricultors que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic.

Malgrat que l’agricultura genera el 18% de les emissions a Catalunya, és un dels elements absorbidors de CO2 més importants. Precisament, aquest divendres se celebra el Dia Mundial de la Reducció de les Emissions de CO2, amb l’objectiu de conscienciar sobre el canvi climàtic. En aquest sentit, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms demana compensacions econòmiques per als productors que aposten per l’agricultura regenerativa. Ho exemplifica Verónica Kuchinow, presidenta de la Comissió de Transició Energètica i Xoc Climàtic del col·legi.

Verónica Kuchinow, presidenta de la Comissió de Transició Energètica i Xoc Climàtic del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

L’agricultura regenerativa prescindeix de pesticides, insecticides o fertilitzants. Això fa que es mantingui tota la flora, que la terra sigui sana i absorbeixi el CO2. De retruc, els aliments i les aigües són més sans.

Des del Col·legi d’Enginyers Agrònoms defugen de mirar les tècniques nòrdiques i aposten per trobar fórmules pròpies. És així que volen experimentar amb l’ecosistema urbanorural. Ja s’han fixat en algunes ciutats catalanes que emeten, però que estan envoltades de territori que pot produir aliments i pot valoritzar els residus. Diuen que “es necessiten mútuament”. Desitgen que els municipis remunerin els agricultors del voltant.