L’Espai Mammuthus s’integrarà dins la promoció turística de la ciutat de Tarragona. Així ho han acordat els dos ajuntaments, el de Tarragona i el de la Canonja, i que representarà incloure aquest equipament museogràfic inèdit a Catalunya dins de la promoció, publicitat i difusió turística que anualment fa el Patronat Municipal de Turisme.
Per a fer-ho possible, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de la Canonja signaran una modificació del conveni relatiu a les liquidacions a favor de l’extingida Entitat Municipal Descentralitzada i aportació de l’Ajuntament de Tarragona per al Museu del Mamut de la Canonja. La consellera d’Hisenda ha posat de manifest que “amb aquesta modificació refermem la col·laboració entre els dos municipis, i incorporem el municipi de la Canonja i en especial el seu nou museu Mammuthus, a les accions de promoció turística de Tarragona, ja que representarà un pol d’atracció de turisme cultural a les comarques de Tarragona”.
El conveni, signat l’any 2012, preveia que Tarragona aportaria fins a 1.100.000 d’euros per tal de complir compromisos adquirits amb anterioritat amb la Canonja. Aquest finançament es dividia en una aportació anual de 100.000 euros, prevista en el pressupost de l’exercici 2012, i la resta en quantitats iguals de 100.000,00 euros des de 2014 a 2023. Els anys 2024 i 2025 es preveia que l’aportació seria de 200.000 euros a l’any.
Amb la modificació del conveni, es preveu canviar les dues aportacions que restaven per fer – les previstes el 2024 i 2025- per la incorporació del municipi de la Canonja, durant 6 anys, a les activitats del Patronat de Turisme de Tarragona, implementant accions de cooperació i promoció, que inclouran campanyes publicitàries, participació en esdeveniments turístics, creació de material promocional específic, així com la promoció de les activitats de l’àrea de turisme de la Canonja.
L’Espai Mammuthus de la Canonja posarà en valor els resultats de la recerca científica del barranc de la Boella per part de l’equip de recerca de l’IPHES-CERCA. El contingut d’aquest equipament és el resultat dels treballs d’investigació del jaciment, el 2007 i que s’ha convertit en un referent internacional, ja que permet donar a conèixer els primers humans d’Europa. Aquesta troballa ha permès datar la presència humana de fa més d’un milió d’anys d’antiguitat.