La plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill ha seleccionat un total de 19 ajuntaments que comparteixen la mateixa motivació; reduir els casos d’Abandonament Escolar Prematur. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Tarragona està participant en la crida impulsada des la Fundació Bofill, per elaborar un pla de xoc municipal que doni una resposta coordinada a les necessitats d’orientació en les transicions educatives.
L’Abandonament Escolar Prematur (AEP) és actualment un dels principals reptes del sistema educatiu català. Que molts tarragonins i tarragonines no acabin els estudis té importants conseqüències vitals, especialment en aquells que parteixen d’entorns més vulnerables.
Un equip tècnic de l’Institut Municipal d’Educació, Joventut i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona intervenen des del passat 13 de setembre en les sessions de capacitació i assessorament d’aquest projecte. La participació a la crida ha de permetre crear un espai d’intersecció tècnica, multiplicar agents i reorientar l’organització dels recursos existents al municipi en matèria de prevenció, per avançar en un model d’orientació municipal. Disposar d’un acompanyament en el disseny d’un pla de xoc serà la base per a la definició d’una política municipal d’orientació i acompanyament a la ciutadania.
Ens ho expliquen Montse Alegret, de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) i Juanma Patón, de Tarragona Impulsa.
Mitjançant el treball conjunt i l’intercanvi d’experiències, la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill ha impulsat un nou espai per seguir fent passes decisives cap a un sistema educatiu més inclusiu i flexible.