L’Ajuntament de Tarragona demana que es garanteixin les distàncies a les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño ha valorat que en general “els establiments hostalers han guardat les distàncies que estableixen les diferents normatives i per això entenem que en general podem estar satisfets”. Malgrat això, també destaca que han “constatat que en alguns establiments, això no s’ha complert i per tant estarem molt atents per fer els requeriments necessaris perquè es faci”.
En aquest sentit “hi ha instruccions a Protecció Civil i Guàrdia Urbana per fer complir aquestes normes per mantenir la seguretat de la població, estarem molt atents a com es desenvolupin aquestes instruccions els propers dies”, ha explicat el conseller.
D’altra banda, el passat 8 de maig l’Ajuntament va obrir el període perquè els titulars d’establiments de restauració, tant els que ja tenen autorització municipal com els que no en tenen, i vulguin instal·lar una terrassa a la via pública, ho comuniquin al departament de Domini Públic de l’Ajuntament de forma telemàtica. Fins a primera hora d’avui s’han presentat 60 comunicacions, que estan revisant els serveis tècnics municipals.
Per la seva banda, la mateixa Associació Empresarial d’Hostaleria de Tarragona ha demanat que s’exerceixi més control en la reobertura de les terrasses de la ciutat per prevenir un possible rebrot del coronavirus. El sector lamenta que, aquest dilluns i coincidint amb l’entrada a la fase 1 del desconfinament, s’han produït casos d’alguns establiments amb terrasses atapeïdes, sense la suficient distància entre taules i sense respectar el propi espai.
Els hostalers posen de manifest la importància d’un control exhaustiu i una delimitació correcta. Recorden que la fase 1 permet l’obertura de les terrasses a l’aire lliure amb una ocupació màxima del 50% de les taules, que aquestes han d’estar a una distància de 2 metres entre si, que només poden asseure’s 10 persones juntes en una taula i que en cap cas es pot consumir dins del local.
En declaracions a Tarragona Ràdio, el president de l’AEHT, Javier Escribano, demana a l’Ajuntament que vetlli pel compliment de la norma i que reforci la presència de la Guàrdia Urbana per tal que apliqui un control preventiu i pedagògic. També fa una crida als empresaris a que compleixin la norma i a la ciutadania perquè actui amb responsabilitat.
Des del sector apel·len a actuar amb les mesures de seguretat necessàries i a la responsabilitat dels clients. De no ser així, asseguren, es farà un pas enrere i la situació acabarà comportant un rebrot de la COVID-19.