Fer que l’amfiteatre aculli actes culturals, com ara concerts, redimensionar-ne el perímetre actual i repensar les seves connexions amb la trama urbana. Són alguns dels punts forts de la proposta guanyadora per redactar el pla director del monument. Ara s’obrirà una fase de negociació amb l’Ajuntament de Tarragona per fixar els criteris prioritaris i les línies estratègiques.

Strata Pro Maris. És el nom del projecte presentat per l’equip guanyador del concurs per redactar el pla director de l’amfiteatre. Seran els encarregats de dissenyar l’estudi de recuperació de l’esplendor del monument, així com un projecte per a la seva conservació i manteniment futurs.

Dos dels integrants de l’equip, tots dos arquitectes -i tarragonins-, han passat pels micròfons de Tarragona Ràdio. Manuel Prieto ha explicat que l’accessibilitat és una prioritat, com també repensar les connexions actuals del monument. En aquest sentit, el Vial Bryan també conceben modificar-lo, de manera més o menys ambiciosa, i que amb els anys es pugui pacificar a nivell de trànsit rodat.

Edu Polo, per la seva banda, recorda que és un monument molt poc accessible i sense espais interpretatius, que ells plantegen a tocar de la Via Augusta amb un nou edifici d’enllaç. Afirma que l’amfiteatre també ha de poder tenir la funció d’equipament cultural i poder acollir concerts a l’arena.

L’equip d’arquitectes està format per Pau Jansà Olivé, Amalia Jansà Fenollosa, Genís Boix Oliva i Manuel Prieto Muñoz, amb la col·laboració d’Eduard Polo i Ana Laura Bertero.