L’ampliació de l’anella verda és l’aspecte del POUM amb una valoració més positiva, segons les opinions i propostes recollides el procés participatiu. S’han recollit un total de 4.250 aportacions i la necessitat de més zones verdes urbanes ha estat la més freqüent. S’ha valorat negativament el desviament de l’alta velocitat del Bypass Est, a Tamarit, fet que ha sorprès l’Ajuntament. Els participants s’han mostrat més favorables a l’opció del Bypass Nord, a l’Horta Gran.
En total, 570 persones han fet aportacions en el procés participatiu del POUM. A banda de la necessitat de zones verdes, la ciutadania ha mostrat interès i ha proposat millores en termes d’equipaments esportius i culturals, el foment del comerç de proximitat i la millora de la xarxa ciclista. De fet, la mobilitat és un dels àmbits que generen més preocupació. Els participants també han mostrat inquietud per la millora del servei d’autobusos, sobretot en freqüència.
El conseller de Territori, Xavier Puig, ha destacat que s’ha valorat molt positivament la implantació del tramvia i que no s’ha rebut cap aportació negativa sobre el desviament de les mercaderies per l’interior. Puig també ha donat importància al fet que s’està complint el calendari i considera que s’havia de continuar amb el POUM tot i l’aproximació de les eleccions. Creu que cal anar a les municipals «amb les cartes amunt, no tapades».
L’alcalde, Pau Ricomà ha apuntat que l’Ajuntament ha mantingut el compromís d’avançar amb el POUM de manera ràpida. Considera que s’està treballant de manera transparent i ha posat en valor que sigui una feina compartida entre tècnics i ciutadans. Creu que el POUM presenta una estructura i un procediment innovadors per la ciutat. Ha recordat que l’aprovació inicial del POUM està prevista a finals de tardor.
Els resultats del procés participatiu permeten saber quins aspectes del POUM generen consens o debat entre els participants, que han apostat clarament per una ciutat cohesionada, sostenible i accessible, que posi el focus en la preservació i rehabilitació del patrimoni cultural i natural. Amb els resultats del procés participatiu, l’Ajuntament preveu introduir matisos en el POUM, tenint en compte què s’ha valorat positivament i negativament i què genera dubtes entre la ciutadania.