L’ansietat, l’estrès i la depressió motiven més del 80% de consultes al Servei d’Atenció Psicològica a l’Estudiant. La URV engega una enquesta per valorar les necessitats psicològiques dels estudiants i la implementació d’un programa d’autoajuda en salut mental a la universitat.

El nombre de casos atesos per aquest servei ha estat creixent des que les professores del Departament de Psicologia, Fina Canals i Anna Huguet, van fer-se’n càrrec: el curs anterior van ser 102 persones i a març d’aquest curs ja són més de 100 les persones que han tingut una consulta amb les psicòlogues. Els factors que han motivat aquest increment de casos atesos són diversos: des de les necessitats derivades de la pandèmia fins a la normalització de l’atenció psicològica com a recurs per gestionar el malestar, però també la recomanació del servei entre els mateixos estudiants.

La gran majoria dels estudiants atesos, el 83,3%, demanen assessorament per gestionar problemes emocionals, com ara l’ansietat, la depressió i l’estrès. No obstant això, el servei també ha detectat algunes problemàtiques menys freqüents, com possibles trastorns del neurodesenvolupament, possibles trastorns de conducta alimentària i possibles trastorns greus. Aquests darrers casos, o casos amb un cert nivell de complexitat, són derivats als serveis de salut o socials que correspongui.

Més notícies: