Dos restaurants tarragonins van rebre ara fa una setmana un Sol Repsol. El Terrat by Quach ha obtingut per primer cop aquest reconeixement gastronòmic, un dels més rellevants del país. Per la seva banda, l’AQ el recupera després d’haver-lo tingut durant 12 anys i posteriorment perdre’l.

L’Ajuntament de Tarragona els ha volgut reconèixer l’obtenció del Sol Repsol amb un acte aquest dilluns al migdia a la Casa Canals. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, diu que és un premi «a la feina ben feta de dols estils diferents». En destaca «la cuina d’autor» i «l’equilibri entre la qualitat i el preu». Ricomà recalca que, amb aquest reconeixement, «Tarragona es posa al mapa de la gastronomia del país» i que això ha de ser un impuls per la cuina del territori.

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona

Des de l’AQ, el cap de sala Quintín Quinsac assegura que els ha fet molta il·lusió poder recuperar aquest 2022 el Sol Repsol. Posa en valor el seu «mètode canyero» i confessa que el premi «reconeix la feina feta de molts anys».

Quintín Quinsac, cap de sala del restaurant AQ.

Per la seva banda, Moha Quach, al capdavant del Terrat, posa èmfasi en l’aposta per la qualitat del producte de proximitat.

Moha Quach, al capdavant del restaurant El Terrat.

Amb les noves incorporacions, Catalunya suma un total de 99 restaurants guardonats: 10 amb tres Sols, 23 amb dos i 66 amb un.