L’Arbre dels Desitjos fa que els nens i nenes tarragonins, penjant els seus desitjos per l’any vinent, reflexionin sobre l’altruisme, els problemes mundials com la guerra o la fam i la pobresa, o el respecte cap al medi ambient. Enguany, però, la iniciativa, promoguda des de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, ha transformat l’arbre en un gest de solidaritat. Els 3.000 elements que s’hi han col·locat aquest matí formen part del projecte proposat per la Fundació Mútua General de Catalunya que planteja elaborar un ocell -en concret una grua- de papiroflèxia i sumar, per cadascun d’ells, un euro en benefici de la Marató de TV3. Així, s’han aconseguit recaptar 3.000 euros.

L’origami és un art tradicional del Japó amb múltiples significats, i que en el cas de les grues representa regalar desitjos de salut, benestar i prosperitat. De fet, l’art de fer grues ve d’una nena, la Sadako Sasaki (1843-1955), que malalta a causa de la radiació produïda per la bomba atòmica d’Hiroshima, es va proposar arribar a fer-ne 1.000 pensant que així es guariria i a més faria una crida per la pau al món. Sadako va morir sense el seu objectiu complert (en va arribar a fer 644), però els seus amics van fer les que faltaven per ella. 

A partir d’aquí tots els i les alumnes de 5è i 6è de la ciutat (dos de cada escola i curs), coneixedors de la història i de la iniciativa que proposen ajuntament i Fundació; han elaborat les més de 3.000 grues i les han penjat a l’arbre, instal·lat a la porta del consistori tarragoní. Els infants, a més, han pogut gaudir d’un concert d’alumnes de l’Escola Municipal de Música, així com d’un esmorzar de coca i xocolata.