Els arqueòlegs troben el perímetre del poblat al jaciment ibèric de l’Assut de Tivenys 25 anys després. Però no ha estat l’únic descobriment, també han trobat un espai de culte fora de la muralla, poc habitual en aquesta zona. Tot i no ser l’únic cas, asseguren que ni a Catalunya ni a la zona nord-est existeixen aquest temples.

La vint-i-quatrena campanya d’excavacions ha finalitzat la darrera setmana i aquesta els ha portat a conèixer zones com el límit del poblat o el temple de culte de l’Assut. El director dels treballs i professor de la URV, Jordi Diloli, declara que la troballa de certs elements ha estat decisiva per convertir-ho en un espai singular. Per exemple, una banqueta que envoltava l’interior o l’accés des de fora.

La investigació s’ha portat a terme gràcies un equip d’entre deu i setze persones, entre ells estudiants, que han treballat des del 26 de juny fins al 14 de juliol liderats pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA-URV).

Jordi Diloli assegura que la dimensió del jaciment ha superat les seves expectatives. A partir del segle III comença a créixer pel vessant, s’emmuralla i s’aixequen les torres de protecció.

Diloli i els arqueòlegs de GRESEPIA creuen que aquest proper vint-i-cinquè any han d’aturar-se per processar les dades i els materials recollits, ja que si continuen excavant, trobaran nova informació i no podran fer-ho. També consideren important consolidar les estructures destapades aquests últims anys per tal d’evitar el seu deteriorament.