La història arrenca el 1994. Tarragona Ràdio retransmet la tarda del 17 de setembre l’acte de presentació de la beguda de Santa Tecla des d’un carrer Major ple de gent. La periodista, Cristina Centelles, entrevista l’autor del nou combinat, Xavier Fortuny.
Gairebé 30 anys després contactem amb Fortuny, sommelier professional. Explica que Tarragona no tenia beguda pròpia com sí que existia en altres llocs i van decidir crear-ne una. Tenien clar que havia de ser un producte molt tarragoní i van optar pel Chartreuse barrejat amb llimona.
El podcast és un recorregut per la història de la beguda, que ara coneixem amb el nom de ‘mamadeta’.
Però qui la va batejar així? Es diu Enric Garriga. Va ser en una gelateria de la plaça del Rei on tres membres del Ball de Diables de Tarragona li van donar nom.
El setè capítol del podcast ‘700’ també parla de l’origen del Chartreuse i dels vincles entre les ciutats de Tarragona i la francesa Voiron on els pares cartoixans inventen l’Elixir de la Llarga Vida.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
En veu de la que ha estat durant molts anys la representant de Chartreuse Difusion, Marianne Waffelaert: Tarragona va salvar el licor de la seva desaparició.
“700”, el primer podcast de les festes de Santa Tecla
L’arxiu sonor de Tarragona Ràdio serveix de punt de partida dels diferents episodis que combinen moments, entrevistes i retransmissions que s’han emès al llarg dels 35 anys de l’emissora pública de la ciutat, amb la visió actual dels protagonistes de la festa. Tot plegat, coincidint amb la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de la patrona a la ciutat.
El treball ha estat elaborat per Tere Ortega amb la direcció tècnica de Lluís Comes i la coordinació de Sílvia Ferreres. És un projecte de Tarragona Ràdio i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona