Un mariner del peix blau del Serrallo davant una pila de caixes de seitó. Foto: ACN.
Un mariner del peix blau del Serrallo davant una pila de caixes de seitó. Foto: ACN.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Les bones perspectives de l’encerclament tarragoní es desinflen. Si el primer dia després de la veda van capturar 16.000 quilos de peix blau, ara amb prou feines s’ha arribat als 2.000 quilos de seitó entre les vuit barques que atraquen al Serrallo. Uns pescadors que reclamen poder vendre o emportar-se les tonyines, que s’ha convertit en un autèntic malson pel sector.

Fa tres setmanes que els pescadors de la llum han tornat a la mar. Ho van fer amb optimisme, després de veure com durant la primera jornada de feina van capturar uns 16.000 quilos de sardina, seitó i verat. La primera setmana va ser molt bona però en només uns dies l’eufòria s’ha ensorrat. I és que, ara, entre les vuit barques que es dediquen a l’encerclament i que atraquen al Moll de Pescadors de Tarragona estan sumant poc més de 2.000 quilos de seitó diaris.

Agustí Rillo, president de l’Associació del Peix Blau de Tarragona, ha explicat a Tarragona Ràdio que la situació ha anat progressivament a pitjor. La davallada de captures té una lectura complexa però té clar que el gran escull és la tonyina vermella. Rillo demana poder pescar-les i, si més no, quedar-se les que capturin per menjar o vendre.

Rillo explica que si les captures no creixen i també escala el preu del petroli tindran problemes per sobreviure.