La verema ha arrencat a la DO Tarragona. De fet, la collita es presenta una mica tardana, ja que habitualment comença a primers d’agost en aquesta zona. Ara s’estan collint varietats primerenques arran de mar i prop del riu Ebre.
La previsió de totes les Denominacions d’Origen de la demarcació – Tarragona, Priorat, Terra Alta i Conca de Barberà-, és d’una alta qualitat del raïm, de sanitat molt bona i sense fongs. En termes de producció serà similar a la mitjana habitual en totes les zones vinícoles.
El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, calcula que podran arribar als 11 milions de quilos de raïm, gairebé un 5% més de producció respecte d’una temporada normal. “Serà un any d’alta qualitat i quantitat”, afirma. Just aquesta setmana s’han començat a veremar les varietats primerenques en les quatre comarques de la DO amb vinyes entre els 0 i els 1.000 d’altitud.
Vicenç Ferré assegura que les pluges de fins a 30 litres/m2 han inflat el raïm i han ajudat a madurar-lo en un estiu sec.
Macabeu, ull de llebre i parellada suposen el 80% de la producció a la zona. D’aquestes tres varietats autòctones que hi predominen, el macabeu és l’estrella. La DO l’està investigant perquè sigui la varietat insígnia.